Revolution i USA, är det möjligt?

I Mellanöstern pågår oroligheter på många ställen. Egyptens Mubarak har fått packa sina väskor och fly. Tunisiens president fick göra det samma.    

I Libyen har de som demonstrerade mot Muammar Kaddafi vuxit till en revolution som håller på kämpa mot hans armé och trogna vilket har inneburit att många har dödats och blivit skadade.  I Bahrain och andra Gulfstater finns oroligheter.                                          

I Italien har hundra tusentals kvinnor protesterat över den italienska presidenten Berlusconis sexskandaler och ville att han ska avgå.

Man kan inte låta bli att undra var kommer nästa revolutionen att ske?  I dessa föränderliga tider är en sådan fråga svårt att svara på  men jag tror att i den inte så avlägsna framtiden kommer revolutionen att bryta ut i USA.

Varför? Därför att Republikernas sätt att minska på utgifter i vissa av delstater har orsakat högljuda protester från de som drabbas, det vill säger se som inte mycket har. Och i Wisconsin har många starka känslor rörts om när delsatens republikanska guvernör drivit igenom politiska beslut som drastiskt begränsar de offentliganställdas fackföreningars handlingsmöjligheter. Detta så att han drastiskt kan minska statens offentliga utgifter. En sådan händelse kan vara gnistan som sätter igång en eld som löper okontrollerad över hela landet. Jag tror att det är först i  delstaterna demonstrationer och revolution kommer att börja.  

Nationellt aviserar Republikerna  att de ska bl.a. riva upp  sjukvårds- försäkringsplanen som Obama ville införa.  En sjukvårdsförsäkring som om den införs kommer att ge de miljoner amerikaner som inte har råd till en privat försäkring rätt till den sjukvård som de behöver. Republikerna vill också spara pengar i de områden där människor som är arbetslösa, behov av socialomsorg får hjälpen som är nödvändigt för att de ska kunna överleva. Den brist på solidaritet som finns hos många Republikaner (bland dessa finns många som kallar sig kristna) är beklämmande.

Jag tror att  dessa som drabbas så småningom kommer att bli så desperata att de inte ser någon annan utväg än att ta till gatorna och demonstrera. Revolutionens vindar blåser över hela världen. De förtryckta kommer att tror jag inse att tillsammans de kan göra sig hörda och förhoppningsvis kan tvinga fram förändringar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: