”13-åringen borde gjort mer motstånd”

  Artikeln nedan gör mig upprörd!

Tingsrätten skriver i sin dom att de bedömer omständigheterna som ”mindre allvarliga”.
Flickan, anser de, ”borde ha gjort mer motstånd” och de skriver att hon inte gjort tillräckligt för att få 16-åringen att förstå att hon inte ville”.
 
 Jag undrar, vad är det för sorts människor vilka sitter och dömer i de ärenden som Tingsrätten får att behandla?Har de eller har de haft barn? Hur många av dem har haft döttrar?

I så fall bör de förstå hur en 13årig flicka i puberteten kan bli så ”våldsamt” kär att hon skulle göra mycket för att få sin kärlekslängtan bekräftad.

Hur hon skulle villigt ge hela sin kropp och själ till personen om han bad om det. Ett sådant barn är ett lätt byte för en kille som ville gå långt för att få sin sexuella lust tillfredsställd.                                  

Det verkar som Tingsrättens nämndemän inte har någon inlevelseförmåga. En 13 årig flicka skulle ha svårt att hävda sig mot en 16årig kille. Att de kan tror att en sådan ung flicka i ett beroende ställning skulle frivilligt gå med på analsex är skrattretande.

Att frivilligt ha samlag på det sättet innebär noggranna förberedelser med glidmedel m.m. Även då kan det vara mycket smärtsamt. Jag har svårt att tro att sådana noggranna förberedelser förgick det anala samlag hon tvingades genomgå. Klart ville hon inte, men hur ska hon kunna tvinga en stark upphetsad 16åring från att sluta göra det som han ville.                                                                           

OM dessa nämnde- männen/kvinnor tvingades genomgå det som flickan motvilligt fick, skulle de nog har kommit med en helt annan dom. Det skulle vara intressant att intervjua dessa personer och får veta varför de röstade som de gjorde.

Stackas flickan. Jag hoppas att hon får mycket stöd och kan ta igen sig efter en sådan traumatisk upplevelse. En upplevelse som kan ha negativa effekter på hennes fortsatta liv.

Aftonbladet 110126?

 16-åring tvingade 13-årig flicka till analsex – frias från våldtäkt

Den 13-åriga flickan ville ha sex med den 16-åriga pojken.

Däremot ville hon inte ha analsex och ”borde därför ha kunnat förhindra det”, anser Helsingborgs tingsrätt.
– Jag utgår från att åklagaren kommer att överklaga, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem till Metro.

Flickan var precis fyllda 13 när hon blev kontaktad av den 16-årige pojken, som gick på hennes skola, på MSN.  

Enligt Metro blev hon smickrad över uppmärksamheten och de båda inledde en sexuell relation.

”Inget analsex”

Vid flera tillfällen sa och skrev flickan att hon dock inte ville ha analsex, något som utdrag ur de bådas nätkorrespondens bevisar.
Ändå tvingade sig skolkamraten på henne och hade analt samlag med flickan mot hennes vilja. Även under övergreppet bad flickan pojken vid upprepade tillfällen om att sluta.

Borde gjort mer

16-åringen åtalades vid Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt mot barn, men tingsrätten skriver i sin dom att de bedömer omständigheterna som ”mindre allvarliga”. Flickan, anser de, ”borde ha gjort mer motstånd” och de skriver att hon inte gjort tillräckligt för att få 16-åringen att förstå att hon inte ville”.
Helsingborgs tingsrätt dömer därför inte pojken till våldtäkt mot barn utan för sexuellt utnyttjande av barn.
– Jag får en känsla av att man velat tona ned den här händelsen då åldersskillnaden mellan parterna är måttlig, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem till Metro.

Carina Bergfeldt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: