Vilks och Gardell? VISST FINNS DET LIKHETER!

100521

Jag kan inte låta blir att se vissa likheter mellan Jonas Gardell och Lars Vilks.

De är båda rätt så korkade, självupptagna typer vilkas, skulle man kunna tro, enda avsikt är att hänsynslöst framhäva sig själv och tala om för folk hur de ska tänka.

Vilks tycker att han kan göra och säga vad som helst i Tryckfrihetens namn. Gardell ville att folk ska ”köpa” hans tankar och resonemang vilka är inget annat än gammal skåpmat som sagts av andra (hädare) för länge sedan.

Han försöker piffa upp dem med lite allmänt trams och Gardellismer och det lustiga är att ”folk” köper det även i bokform. Betala pengar för det! Människor utanför och även inom kyrkan vänd ögonen inåt och som i extas ropar ”den Helige Gardell har talat…. Då måste det vara sant!”

Så är det säkert även inom konstvärlden. I sina respektive ”kunskapsområden” har båda Gardell och Vilks sina lärjungar och skaror beundrare. Det lustiga är tycker jag, att inte många fler ställer sig upp och ropar ”Det spelar ingen roll vad ni än säger, Kejsaren har inga kläder på!”

Alltså att det som de säger och gör bör förpassas till det ställe där många andra besserwissers budskap och handlanden har tillsist hämnat. Alltså i glömskans mörker.

Gardell och Vilks är inte värda den uppmärksamhet som de får. Det som de säger och gör är bäst bemött med en axelryckning, en gäspning, en huvudskakning samt ett igenkännande skratt.

Inte mer.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. P
  Feb 19, 2011 @ 02:36:45

  Personligen så tycker jag att Jonas Gardell är en ganska trevlig figur. Dessutom är hans böcker om en komikers uppväxt jättebra. Han skildrar verkligen mobbning och utanförskap på ett träffande sätt. Har du läst dem? Sedan har han kanske ett enormt behov av uppmärksamhet, men det ligger väl i hans natur.

  Svara

  • Jonathan Ashauer
   Feb 20, 2011 @ 23:16:52

   Nej Nilla, jag har inte läst dem. Jag reagerar på det som jag har sett och hört ndg Gardell. Att han även skriver bra saker gör mej glad men det ändrar inte min uppfattning. OM man gör sig till företrädare för sanningen som han gör ska han kunna kritiseras. Det underliga är att folk låter sig hypnotisteras av hans galenskap och utan reflektion tycker att det är bra. Antagligen är det så att om man klär en dåre i Clownens kläder skratter folk utan att lyssna på vad clownen säger.

   Svara

 2. P
  Feb 19, 2011 @ 02:38:49

  Vad är det med Wilks som du inte gillar? Jag ser att du skriver att han tror att han kan säga och uttrycka alla möjliga åsikter i tryckfrihetens namn. Är det att han har uttalat sig ofördelaktigt om muslimer och profeten Muhammed som du tänker på?

  Svara

  • Jonathan Ashauer
   Feb 21, 2011 @ 00:11:08

   Hej Nilla!

   Som del svar 1 på det du skriver koller på:
   Företeelsen Lars Wilks och de såkallade Muhammed-rondellhundarna 12mars10 (som finns i kattagorier : Dagsaktuella ämne, Samhällsdebatt, Vad tycker jag?)
   Del svar 2 :
   Vilks provocerar muslimer i tryckfrihetens och yttrandefrihetens namn och struntar fullständigt i dess konsekvenser. Tänk om mannen i Stockholm som sprängde sig i luften hade lyckats? Det sägs att dennes agerande hade nåt med Vilks uttalande att göra. Pga det som han gör måste skattebetalarna betalar för att han måste skyddas från extremister. Wilks älskar uppmärksamheten. Han har blivit kändis på riktigt. Att vanliga människor skulle drabbas av hans agerande verkar inte bekymra honom. Kanske hade det vara bäst om man skulle sätt upp skyltar med börjar vid Knutpunktens färjeterminal och Köpenhamns flygplats som visar vägen till där han bor. Då för han en möjlighet att diskutera vilka rättigheter Sveriges lagar om tryckfriheten och yttrandefriheten innebär. Jag tror att sedan skulle dessa förgrymmade människor förstå och då skulle inte oskyldiga människor behöver betala priset för denna okunskap
   Kolla även :-
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8271384.ab

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: