Svar på ett blogg inlägg om den kristna tron

Människor radar upp en hel massa saker som de säger att kristendom/kyrkan har gjort.

De säger att det är religion som orsaker krig och elände i världen men så är det inte.   Det är människor. Det är människor som ligger bakom allt som görs i religions, i detta fall kristendoms namn. Det är människor som har använt , som använder och kommer att använda den kristna tron som täckmantel för att rättfärdig göra de hemskheter som de ställer till.

Ja, i kristendomens namn har fruktansvärda saker gjorts. Korstågen t.ex. Läser man Jan Gullous böcker, särskilt den andra, ”Tempelriddaren” görs ett bra försök att belysa hur genomruttna mycket den tidens kristna etablissemangen var. Då som många gånger för och efter har det handlat om makt och pengar, inget annat.

Den kristna tron handlar om fred och frid bland människor, den är drivkraften i en rörelse som har som slut mål att skapa frid och fred på jorden!  Det ska ske genom att människor FÖRSÖKER följa av Gud givna enkla riktlinjer som t.ex. Den Gyllne Regeln (allt vad du vill att människor ska göra mot dej ska du även göra mot dem)samt ”du ska älska din medmänniska som dej själv”. Kan det vara fel?

Dessa människor bör istället bruka lite av den iver som de använder att kritisera den kristna ron, kyrkan m.m. för att ta reda på allt det positiva som den kristna tron och kyrkan har åstadkommit under den sista 2000 år.

Och till sist:   Jag hittade en gammal skämttäckning häromdagen. Två varelser sitter och pratar med varandra. Den ene säger ”Ibland skulle jag vilja ställa Gud frågan ”Varför tillåter du allt hungersnöd och krig här på jorden?” Den andra fårgar ”varför gör du inte det då?” Den förste svarar ”Därför att jag är rädd att Han kommer att ställa mej samma fråga!”  Gud välsignar dej som läser detta!

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. seraph101
  Mar 25, 2010 @ 11:31:15

  ”De säger att det är religion som orsaker krig och elände i världen men så är det inte. Det är människor.”

  Och utan människor finns ingen religion. 😉

  Detta är samma inställning som ”guns don’t kill people, people kill people.”

  ”Den kristna tron handlar om fred och frid bland människor, den är drivkraften i en rörelse som har som slut mål att skapa frid och fred på jorden!”

  Religion handlar om elitism och blind tro utan ifrågasättande. Väldigt dåliga saker, i mina ögon. Och vill du verkligen vara med i en rörelse som försöker åstadkomma vad religioner alltid har påstått att de försöker göra, så varsegod: http://www.thevenusproject.com

  Fritt från religion och nonsens.

  ”Den Gyllne Regeln (allt vad du vill att människor ska göra mot dej ska du även göra mot dem)samt ”du ska älska din medmänniska som dej själv”. Kan det vara fel?”

  Det är jättebra, men har inget med religion att göra. Man måste vara bra naiv om man tror att det behövdes religion innan man fattade att ”om jag slår honom på käften så slår han antagligen tillbaka, det gör ont, alltså gör jag inte så.”

  Vi behöver inte religion för moral eller nånting överhuvudtaget.

  ”Den ene säger ”Ibland skulle jag vilja ställa Gud frågan ”Varför tillåter du allt hungersnöd och krig här på jorden?” Den andra fårgar ”varför gör du inte det då?” Den förste svarar ”Därför att jag är rädd att Han kommer att ställa mej samma fråga!”

  Det var det hemskaste jag hört. Så vi ska alltså tro att gud skapade allt detta, och sen lämnade skiten åt oss att reda ut? Isåfall är han, rent ut sagt, dum i huvudet.

  Peace.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: