Sant eller falskt! Vilket är det? Funderingar kring den kristna tron

Det finns människor som säger : ”Inom kristendomen är man inte ”Just  good for goodness sake” utan man gör godhet antigen för att vinna poäng i himlen ”Samla inte skatter på Jorden” eller så gör man det för använda det goda gärningarna för att övertyga andra att bli ”Jesus efterföljare”

Det måste vara hemskt att tror/tycker att kristna människor är på det viset. Då måste det vara en massa människor som är snälla mot de, som tycker om de,  men som inte riktigt menar det. Vilken sorlig tanke!

Jag undrar varför de tror det. Dålig erfarenhet?  De tror att en kristen skulle vara ”lömsk. En som inte visar alla kort, utan döljer sina motiv och drivkrafter”.

Det finns tyvärr sådana människor bland oss kristna. Det hade varit konstigt annars. Människor som vill ha makt över andra, framhäva sig själva på andras bekostnad. Men är man del i en kärleksfull gemenskap, en församling där man får andlig näring genom att studera det som Jesus sagt och gjort samt den visdom och undervisning som hans lärjungar och andra har förmedlat, kan detta förhoppningsvis förebyggas, korrigeras. Jag blir glad att läsa att bland dessa tvivlande människor finns de som trots allt tycker att ”(Det finns givetvis undantag, de mer liberala kristna som inte tolkar bibeln bokstavligt utan ser religion som något socialt kulturellt, och inte en bärare av den absoluta sanningen)”

Det är synd om de som tolkar bibeln bokstavligt. Ofta är de medlemmar i ett samfund som får sina medlemmar biologiskt. Som säger sig ha den absoluta sanningen vilken alla bör rätta sig efter.

Den absoluta sanningen för oss kristna, vad är det?

Att Gud skaparen ville mänskligheten väl, visa sin omtanke, kärlek till oss som är en del av sin skapelse, som har förmågan att resonera kring vad som är rätt och fel och därför kom Gud till vår värld som en människa. Genom honom, Jesus, förmedlade Gud sitt budskap om hur vi ska leva i fred och frid med varandra. Och att Gud, universums skapare visade sin kärlek genom att dö och uppstå för oss. WOW!

Gud finns här nu genom sin Helige Ande. Om du som läser detta är nyfiken och på alvar ber Gud att med sin ande fylla dej med sin kraft, helande ljus och  kärlek, då kommer du att förstå vad jag menar. Lycka till.

Gud välsignar dej!

Jonathan

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. seraph101
  Mar 25, 2010 @ 11:23:57

  ”Genom honom, Jesus, förmedlade Gud sitt budskap om hur vi ska leva i fred och frid med varandra. Och att Gud, universums skapare visade sin kärlek genom att dö och uppstå för oss. WOW!”

  Wow kan jag hålla med om. En talande orm övertygade ett revben att käka en frukt, sedan gick allt åt pipsvängen. Så gud måste skicka sig själv på ett självmordsuppdrag för att rena mänskligheten från synd, och nu väntar många på den judiska rymdzombiens återkomst…

  Wow, indeed.

  Wow, indeed.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: