Israel utför terroristhandlingar ?

070301

Debattartikel (med möjlig rubrik ”Tänk om..”)

Jonathan Ashauer  Tegelmästaregatan 2b, 26241 Ängelholm  Tel. arb. 0431-81366, Hem 0431-25453

 

Tänk om det fanns någon som offentligt vågade säga obehagliga sanningar, ställa obekväma frågor! Som t.ex. fråga varför ska Hamas (ett palestinskt regerings-parti) erkänna Israel när länder som Saudi Arabien och Libanon inte gör det?

Kan det bero på att Israel dagligen utför terroristhandlingar som t.ex. invaderar palestinska områden, skövlar hus, dödar oskyldiga civila?

Att Israel utför något som kan liknas med etnisk rensning genom att jaga bort palestinier från sina boenden och sedan tillåter fanatiska israeler bygga sina bosättningar t.o.m. mitt i palestinska bostadsområden (Hebron)?

Agerande vilket p.g.a. av att den israeliska armén måste skydda dessa, hindrar palestinier att leva och röra sig fritt i sitt egna land?

Varför ska det palestinska folket, regering tvingas erkänna Israel?

Ett land som nog medvetet tvingar fram hat, frustration och interna stridigheter bland palestinier, vilket i sin tur leder till desperata och verkningslösa motaktioner som då ger invasionsmakten anledningar att vara kvar?

Landet Israel som genom sitt inflyttande styr andra länders politiker? Ett land som motsätter sig att andra länder får skaffa sig kärnvapen när det själv förfrågar över sådana?

Och till sist, ett land som under förevändning att de utför en räddningsaktion, invaderar grannlandet Libanon och därmed orsakar död och meningslös förstörelse av landets infrastruktur?

Obekväma frågor, obehagliga sanningar! Tyvärr är det väl bara att konstatera att det inte finns någon engagerad och tillräckligt dum? som vågar göra det. Synd!

En sak är säker, det skulle jag aldrig våga göra!

 

Jonathan Ashauer Kd

Diakon i svenska kyrkan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: