Hurrah för de modiga isrealer!

Hurrah för de modiga?

 Av Jonathan Ashauer, Tegelmästareg. 2b,  26241 Ängelholm 

0431- 81366,  25453,  

(Skriven augusti 2006) 

Jag tycker att det är trösterikt och glädjande att det finns människor som vågar gå mot strömmen. Som vägrar rätta sig efter bestämmelser och överenskommelser och istället göra precis som de vill. Och tänk att det även finns länder vems regeringar gör detta.

       T.ex. Israel. Landets statsminister tillsammans med dess militärledning är inte rädda för att handla. De skickar in landets armé och luftförsvar i områden där det bor fientliga inställda människor. Områdens palestinska befolkning är i deras ögon inget annat än terrorister och då är det nog riktigt som de gör. Israel är ett land där ännu lever människor som fått uthärda de fruktansvärda grymheter som skedde i Hitlers koncentrationsläger. Inte skulle Israels regering behandla ett annat folk lika grymt, hänsynslöst. Aldrig!

         Dessa palestinier har varit så fräcka som att tillfångata en israelisk soldat. Sådant är självklart anledning tillräckligt för att Israel ska invadera palestinska områden. Köra in med sina stridsvagnar och bulldozers vilka tillsammans med sina stridsflygplan och attackhelikoptrar orsakar död och förstörelse. Att många oskyldiga av civilbefolkningarna blir hemlösa, skadade och dödade är nog helt i sin ordning. Man vet aldrig. Dessa skulle kunna vara / bli fanatiska terrorister!                               

        Bravo Israel! Lyssna inte på sentimentala invändningar som framförs av länderna i EU och FN.  Strunt i alla bestämmelser och konventioner som FN har stadgat. Fortsätt att inte släppa in hjälpverksamheter i de palestinska områdena. Dör några alvarligt skadade barn eller vuxna har de endast sig själva att skylla.

        Och ni som styr ska få beröm för att ni även invaderat Libanon. Att civila har dödats, tvingats fly undan död och förstörelser, att en del av landets infrastruktur lagts i spillror är en oundviklig följd av er rättvisa hämnd mot terrorhandlingar.

         Ja, Israels regering är modig. De låter sig inte förskräckas av att deras handlingar skulle kunna orsaka en ”spiraleffekt” så att våldet och angrep mot Israel bara ökar. De nya raketer med betydligt längre räckvidd som terroristerna Hizbollah numera förfogar över är inget att frukta. Idén att ”det är bättre att göra vänner av sina fiender” är något som Israels ledning har genomskådat. Den har nog insett att tesen ”det är bättre att utplåna sina fiender innan man själv utplånas” är mer förnuftig. Klokt att de inte heller lyssnar till landets fredsivrare. 

         Och så skönt att det finns ett land som USA vilket gör det möjligt för Israel att försvara sig mot de kringliggande länderna. Länder där de flesta är muslimer och nog är det som sägs riktigt att många muslimer är fundamentalistiska fanatiker?

              Bra George Bush och Condolenca Rice! Bra att ni låter Israel fortsätta med sina ingrep i de palestinska områdena, tillfångata några av deras valda regeringsmedlemmar. Skönt att det finns länder med ryggrad tillräckligt att säkra världens framtid genom att till varje pris ingripa mot terrorism.

Jag känner mig helt lugn och jag tror säkert att invånarna i Israel känner det samma. Tack vare israeliska regeringens och USA:s handfasta handlande finns det ingen riska att nåt som likna 11te September ska kunna hända i Israel, USA eller någon annanstans?  

Jonathan Ashauer Kd,

Sjukhusdiakon vid Ängelholms sjukhus

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. seraph101
    Mar 25, 2010 @ 11:34:01

    Jag håller kanske inte med dig vad gäller religion, men här är du spot on. Det är Israel och USA som är världens största terrorstater.

    Sen tror jag iaf att 11/9 utfördes inifrån USA av deras egen regering, till viss grad. Men det är en annan story.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: