Funderingar kring politisktsärbehandling från bakom dushdrapariet

080131

I torsdagsmorgon när jag duschade kom jag att reflektera över förre helgen då man i Svenska kyrkan uppmärksammade förintelsens offer. En bra satsning tänkte jag, men sedan slog det mig att det hela gällde 6 miljoner människor, främst väst- och östeuropéer. Och inte vilka väst- och östeuropéer som helst.

Jag funderade vidare och en fråga växte fram, varför är det så att drygt 60år efter detta hemska skeende i världens historia att det ännu är lika aktuellt?   (Människor brukar annars ha ett kort minne, men i detta fall så är det ju inte.)

 Kan detta vara p.g.a. att de som främst drabbades, judar från Väst- och Östeuropa särbehandlas tack vare det kollektiva dåligtsamvete vilket de under kriget allierade länderna i väst ännu har?

 Kan detta vara p.g.a. att judar särbehandlas därför att för många i en viss inflytelserikt kristenfallang, är judar liktydigt med Israeler, vilka enligt fallangens profetiortolkningar inte kan göra fel så länge som det drabbar araber eller muslimer? Eller kan det vara p.g.a. att det finns en stark inflytelserik judisk lobby vilken tack vare sina informationskampanjer inte vill låta världen glömmer?

 Om sist nämnde är fallet är det helt förståligt, men mitt problem är hur hade västvärlden agerat om de som hade dödats i gaskamrarna varit 6miljoner kineser, japaner eller indonesier? Hur hade det varit om t.ex. dessa 6 miljoner var handikappade, utvecklingsstörda? Varit kristna, Jehovasvittnen eller varför inte Muslimer? Varit Afrikaner Araber, Rommar? Tanken är skrämmande.

Det är min åsikt att det absolut inte får bli så att människor med en viss religionstillhörighet ska tas hänsyn till eller behandlas annorlunda än andra. 6 miljoner människor gasades ihjäl av Nazisterna under andra världskriget. Det är just detta att man systematiserade dödande av 6 miljoner människor som ska vara vår anledning att minnas förintelsens offer. Mår sådant aldrig mer ske!

Det får inte tolereras att människor vare de t.ex. är vita väst- och östeuropéer, amerikaner, australiensare, färgade som t.ex. afrikaner, asiatiska, andra som t.ex. araber, perser dödas. Det har, tycker jag ingen betydelse om dessa är kristna, judar, muslimer, buddister, hinduer, ateister m.fl., inte heller politisk tillhörighet. Alla dessa tankar for genom min hjärna under duschande.

Kanske tankar som bör diskuteras, debatteras? Men kanske istället bör frågan överlämnas till de såkallade ”vänner av ordning” vilka av hänsyn till människor från andra religioner, tycker att det inte ska pratas om Gud eller Kristus i samband med en eventuell skolavslutning i kyrkan till Jul. Då kunde de få ett ämne som de verkligen kan älta och förarga sig över!”  

 Jonathan Ashauer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: