Om efterdyning av Tsunamikatastrofen

050208

 Om efterdyning av Tsunamikatastrofen

Insändare av Jonathan Ashauer 

Vad är det för fel med landet Sverige eller snarare sagt med en del av dess politiker? Vi får av landets massmedia ta del av ett sällan skådat skådespel där den borgliga fyrklöverns politiker beter sig ovärdigt av sin ställning som de utvalda, vilka efter nästa års val skulle kunna få uppdraget att leda och styra i vårt land i fyra å. Som kommunpolitiker inser jag att det är viktigt att komma med kritik när det är berättigat, men det är också viktigt att försökta låta sitt handlande präglas av en viss ödmjukhet.

Kritik som de borliga riktar mot den socialdemokratiska regeringen och dess utrikespolitiker Leila Freivalds är säkert berättigad. Den svenska katastrofberedskapen borde ha varit bättre. Men man ska inte glömma bort att det som skedde i Thailand har aldrig hänt förut!

Det finns inga garantier att det skulle varit bättre, om det hade varit ett borgerligt styre i Sverige!

Visst, många fel har begåtts, men hetsjakten och behovet att till varje pris utse en syndabock är inget annat än ett klandervärt politiskt beteende. Jag nästan skäms över att en grupp politiker tror att de på det sättet kan tjäna in billiga politiska poäng. Det är ett ovärdigt handlande som snarare åter river upp de själsliga sår som i alla år kommer att bäras av de anhöriga och vänner till de avlidna.

Ödmjukhet inför katastrofen är det som behövs. Klockan kan inte vridas tillbaka. De fel och brister i den svenska katastrofberedskapen som uppenbarats måste åtgärdas. Sådant får aldrig inträffa igen. Och Leila Freivalds kommer aldrig att glömma sina egna tillkortakommanden och det är en alldeles  tillräcklig  påföljd tycker jag. Mitt budskap till er borgerliga politiker i Stockholm, låt ödmjukhet prägla er kritik istället för politiskt agerande på sandlådenivå

    Jonathan Ashauer Kd,

Diakon i Svenska Kyrkan

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: