Hitler? Den tyske förbundskaptenen?

Hitler? Den tyske förbundskaptenen?

 Publicerad: 2009-11-06 15:17

 • Andra mediers bevakning
 • // //
  Adolf Hitler är tysk förbundskapten i fotboll och Joseph Göbbels var brittisk försvarsminister. Eller möjligen satt han gömd på vinden och skrev en berömd dagbok.Brittiska skolelevers svar i en enkät om världskrigen väcker bestörtning.
  Det var den skotska krigsveteranorganisationen Erskine som nyligen frågade 2000 brittiska skolelever i åldrarna 9-15 år om 1900-talets två världskrig.Men organisationen ska kanske inte vara såöverraskad över vissa av de svar som gavs. Att knappt sju procent ”gissade” att Adolf Hitler var tysk förbundskapten i fotboll beror sannolikt mest på vilka övriga alternativ det gick att välja mellan: nazistpartiets ledare, upptäckare av gravitationen 1650, förste tysken i rymden eller Estlands representant i fjolårets schlagerfestival…

  Mer allvarligt ska kanske Erskine ta på det faktum att fler än 25 procent svarade att Pearl Harbor (som Erskine för övrigt inte kan stava rätt till) anfölls med kärnvapen eller att bara 55 procent svarade rätt på frågan om vad D-dagen var.

  På frågan om vem nazisternas propagandaminister Joseph Göbbels var svarade 20 procent att han var en välkänd jude som skrev en dagbok på vinden, medan 13 procent sade att han var brittisk försvarsminister vid andra världskrigets utbrott.

  ”Några av svaren har chockat oss och visar att Erskine, bland andra, har en roll att spela, inte bara för att ta hand om krigsveteraner utan också för att utbilda samhället som helhet”, konstaterar hur som helst Erskines chef major Jim Panton i ett uttalande.

  Annonser

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  %d bloggare gillar detta: