Insändare om företeelsen att kvinnor tatuerar sig

Tittar i mappen ”Intressant artiklar” ! Där det finns en artikel som heterVanligare att ta bort tatueringar

Insändare om företeelsen där det blivit vanligt att kvinnor tatuerar sig 05-08-31

 Finns det någon som kan förklara för mig varför ni kvinnor (en av Guds mest underbara skapelser) måste vanpryda er med tatueringar?

 Dagens skönhetsideal förespråkar att ni ska se ut på ett visst sätt.  Ni låter er fyllas, minskas, lyftas, sänkas, beskäras, omplaceras, ja t.o.m.”totalmakeovers”.

Möjligtvis är dessa ingrepp nödvändiga för att slippa psykiskt lidande, men varför i hela världen måste ni vanställa er med fula färginsprutningar som ska föreställa vackra mönster och bilder?

 Är det den inbördeskonkurrensen som gör att dessa blivit större och större? Eller, som när män har behov av att visa överlägsenhet genom att skaffa större, finare bilar än andra?  Varför måste ni som gärna vill visar era ryggrader för varandra och det motsatta könet förfular dem med bilder och mönster vilka ser ut som om ni av misstag ligget på en bläckfläck? Det är inte vackert! Är det era killar/män som ville att ni ska göra detta?? Eller är det era väninnor? Grupptrycket? Egentligen, när man tänker efter, är detta en kvinnosak.

 Ni feminister bör stå på barrikaderna och protestera vilt över denna företeelse. Är det inte så att kvinnor åter en gång har låtit sej luras att efterapa nåt korkat som män hållit på med i hundratals år?  Tatuering hos män har symboliserat manlighet. Ska sådant hos kvinnor symbolisera ”kvinnlighet”? Men, kanske feminister istället skulle säga att kvinnor har en rätt att förfula sig och ingen man ska ha synpunkter om det!

 

Ni ”vuxna” kvinnor bör tänka på de yngre blivande kvinnorna. De som går i högstadiet, ja även de som går på gymnasiet.  Är ni ett gott exempel, en bra förebilder för dessa ungdomar? Vilka signaler ger ni dem? En kvinnlighetsideal som ni godkänner finns redan på högstadiet. Se hur flickorna p.g.a. Modet tvingas klä sig! De får inte vara ungdomar.

 Snälla, lurar de inte att för livet ”bränd/bläckmärka” sig. Möjligen kommer någon kvinnlig kändis att våga ställer sig på barrikaderna och ropa högt, ”detta med tatuering är bara dumheter”! Då blir det plötsligt omodernt.

 Piercing kan tas bort utan några bestående synliga skador, men inte tatueringar . Liksom med röknings konsekvenser bör man på skolan visa bilder på de fula ärren som efterlämnas efter den mycket kostsamma laserbehandlingen, nödvändigt för att bli kvitt dessa ”konstnärliga intryckt”.

 

 

Jonathan Ashauer

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. alltidaldrig
  Nov 06, 2009 @ 16:18:52

  Av samma anledning som männen Varför tatuerar sig männen…

  Svara

  • Jonathan Ashauer
   Nov 06, 2009 @ 16:59:51

   Jag tycker synd om de också. Programmet ”Miami Ink” eller vad det heter, uppmuntrar till det jag skrivit om och inte kan du påstå att det är vackert? När jag skrev insändaren fanns inte sådana program på TV. Jag har sett killar tatuerade runt halsen, på underkäken och bakom öronen. Sett en ung tjej med halva ansiktet tatuerat. Tänk att jämt gå omkring och veta att människor ser på en och har bestämda åsikter om det som de ser. En sådan konstant självmedvetenhet kan göra att man hamnar på Psyket. Man måste vara en väldig stark personlighet att klara av det. Och tatueringar runt halsen och ansiktet är, misstänker jag mycket svåra att ta bort.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: