Kvinnorna blir kortare och rundare!

HD : Publicerad 21 oktober 2009 kl. 16:44

Kvinnorna blir kortare och rundare

Stockholm. I dag är många kvinnor slanka och långa. Men i framtiden blir de kortare och rundare. De kommer också att ha starkare hjärta och vara mer fertila. Orsak? Vanliga evolutionära mekanismer, enligt en ny studie.

Enligt forskarna bakom studien, vid Yale University, är det en ren myt att vi människor skulle ha undsluppit de urvalsprocesser som styr allt annat liv på jorden. Forskarna granskade data från 2 238 kvinnor .

Alla kvinnorna hade genomgått klimakteriet och var således färdiga med sitt reproduktiva liv. Deras längd, vikt, blodtryck och kolesterolvärden noterades, liksom antalet barn.

Resultatet är överraskande. Kortare och tyngre kvinnor hade i genomsnitt fler barn än längre och slankare kvinnor. Kvinnor med lägre blodtryck var också fertilare, liksom kvinnor som genomgick klimakteriet sent i livet.

Intressant nog ärvdes alla dessa drag av kvinnornas döttrar som också tenderade att få fler barn än genomsnittet.

Om trenden fortsätter kommer kvinnorna år 2050 att vara två centimeter kortare och ett kilo tyngre än genomsnittskvinnan i dag. De kommer att föda sina första barn ett halvår tidigare och genomgå klimakteriet nästan ett år senare. TT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: